Päähinelinja vaan jatkuu KYHäilyssä, tällä kertaa on valmistunut virkattu lierihattu.

P7040589.JPG

Hattu on virkattu Lappajärven värjäämön paperinarusta virkkuukoukulla no 3,50. Lieri olisi mielestäni voinut olla vielä vähän leveämpi, mutta 100 gramman vyyhti riitti tämän kokoiseen. Tykkään kyllä lopputuloksesta, mutta virkkaaminen oli aika työlästä ja peukalonpää tunnoton vielä seuraavanakin päivänä.

P7040583.JPG

Kuvan mekko on ostettu kirpputorilta juhannusmekoksi kesällä 1991. Sen koomin sitä ei ole käytetty, mutta ehkä vielä jonain vuonna, nyt kun on siihen sopiva hattukin. Olen säilyttänyt mekon muistona esikoisen ensimmäisestä saarijuhannuksesta. Samaiselle pojalle posti toi tänään tiedon opiskelupaikasta ja muutto suurempaan kaupunkiin on edessä.

Minun hattuinnostukseni ei ota vieläkään laantuakseen ja Kyhäilyn jälkeisen elämän inspiraatioksi tilasin Adlibriksestä hattukirjan (ja pari muutakin kirjaa).

P7040591.JPG

Hattitude kirjasta haen lähinnä ideoita, suurin osa malleista on vähän liian erikoisia sellaisenaan toteutettavaksi. Neulominen-kirjan taas tilasin sen sisältämien monien kuvio-, pitsi- ja palmikkomallien takia. (ja kun hintakin oli alle 10 euroa). Kolmas kirja ei ehkä ole ihan ajankohtaan sopiva, mutta sekin oli halpa eikä koskaan voi tietää millon tulee tarve virkata lumihiutaleita Silmänisku.